Català Castellano

El Sr. Joan i la Sra. M. Teresa formen un matrimoni en què tots dos tenen 89 anys. El Sr. Joan és metge especialista en neuroradiologia. La seva trajectòria professional va estar vinculada a l’Institut Neurològic de l’Hospital del Mar. Es va jubilar als 70 anys.

Des de fa sis anys, viuen en un apartament amb serveis a la Gran Via de Barcelona. Es van decidir a canviar de residència perquè la casa on vivien era massa gran per a ells i haurien necessitat molt suport. Ara se senten tranquils i segurs perquè, si volen o si els necessiten, poden gaudir de diferents serveis: fisioteràpia, infermeria, restauració, bugaderia, biblioteca, cinema, gimnàs… Tots dos valoren com a molt important viure en aquest apartament, que és casa seva i que els permet mantenir la seva independència. Tenir per veïns persones de la seva edat també els agrada perquè els permet fer activitats conjuntes. Al Sr. Joan li agraden les sessions setmanals de cinema, veure els partits de futbol acompanyat i anar a la biblioteca. A la Sra. M. Teresa, les sessions en el gimnàs i les activitats que estan preparant per al Nadal.

Tots dos estan convençuts que la decisió que van prendre és la millor per a ells i també per a la seva família.

Pensen que en cada etapa de la vida has de saber adaptar-te a l’edat que tens i a les condicions personals del teu entorn més proper.